חלב שאוב שנזרק :(
דיון מתוך פורום הנקה
שלום אלן, חיפשתי ברחבי האינטרנט וגם בפורום זה, ומצאתי כל מיני תשובות סותרות לגבי שאלה שאני חייבת להבין אחת ולתמיד: אם יש חלב שאוב מהמקרר שהוצאתי והיה בחדר פחות מ-4 שעות, או אף חומם לצורך הגשה לתינוקת, אך היא לא אכלה ממנו (או שממש לא נגעה, או אפילו שאכלה חצי בקבוק) - האם את מה שנשאר חייבים לזרוק? או שאפשר להכניס שוב למקרר. אם כן, אז האם עד לארוחה הבאה או שאפשר להשאיר במקרר למחרת?? והכי חשוב - למה? האם זה הורס את הערכים התזונתיים (אבל עדיף מתמ"ל), או שבאמת החיידקים יכולים לגרום למחלה? עד עכשיו לא היה לי אכפת, אבל לאחרונה אני שואבת לה בעבודה במאמץ רב ומתבאסת מאאאאאאד לזרוק בקבוקים שלא נאכלו כלל או שנאכלו רק חצי. תודה!
היי לך,\ בגלל זה כדאי להקפיא במנות קטנות או להשאיר במקרר במנות קטנות . תמיד אפשר להפשיר מנה קטנה במהירות אם אכן צריכים עוד. או אם את עובדת כל יום אז בטוח זה יאכל למחרת. אבל אם את מחממת וזה עומד בחוץ אין כל הבטחה שזה עדיין "טוב". לא כדאי להסתכן. אין תשובה חד משמעית כי לא חקרו עד הסוף. כל עוד זה לא הוכח מדעי - אז הכל השערות. לכן ההגיון פועל יותר מה ידע. תשמרי על כמויות קטנות. כך לא מתבזבז חלב. בברכה אלן