ריח לוואי לחלב קפוא
דיון מתוך פורום הנקה
שלום! בני בן 4חודשים, מההתחלה אני שואבת ומקפיאה חלב. אני שומרת אותו בשקיות מיוחדות להקפאה, בדלת המקפיא. שאלתי היא: כאשר אני מפשירה חלב (שנמצא פחות מ- 3חודשים). יש לו מעין ריח לוואי. הטעם לא חמוץ, רק ריח קצת מוזר. בני שותה את החלב אבל אני מתלבטת.. לפעמים אחרי שהוא שותה נראה לי שיש לו אולי קצת כאבי בטן (או שאולי זה פסיכולוגי..). אבל יתכן שזה בגלל הבקבוק כי הוא לא רגיל. ניסיתי להפשיר גם חלב יותר חדש שנמצא חודש במקפיא אבל גם לו יש ריח כזה.. מה לעשות? עבדתי קשה בשביל כל החלב הזה! האם לזרוק הכל?
היי שיר, לא, לרוב החלב לא מקולקל. יש ריח סבוני כזה. אם התינוק אוכל אותו אז כנראה שהוא טוב. אולי בגלל המקרר - 3 חודשים זה יותר מידי. ההנחיה היא שחלב נשמר כ-2-3 וזה תלוי ביעילות המקפיא. תוודאי שהשקיות הן של מדלה, אבנט, לנסינו או רימינד ולא של פלייטקס כי הם לא מיועדים להקפאה מעבר לשבועיים. הם לא עמידים. תנסי אולי להקפיא בבקבוקים לראות אם יש הבדל. תוכלי לראות פתרונות להקפאה באתר של "מלהיב" www.malhiv.co.il (ממש) אומרים אפילו שהקפאה בזכוכית הכי טוב. שווה ניסיון לראות אם משהוא משתנה. בברכה אלן
היי שיר, תוכלי להגיד באיזו שקיות את מקפיאה? אני כמוך שואבת ומקפיאה בשקיות של פלייטקס ועכשיו שקראתי את התגובה של הלן קצת נלחצתי. יש לי חלב מוקפא מלפני חודש וממש לא מתחשק לי לזרוק. תודה מראש, אילנה.
היי אילנה, השקיות של פלייטקס הם ליינרים לבקבוקים חלולים הנקראים "חד פעמיים" . זה מתקן חלול בצורה עגולה שהליינר נכנס פנימה כדי למנוע בקבוקים מלוכלכים כאשר יוצאים מהבית. הם ממש לא מיודים להקפאה בכלל למרות שעל האריזה כתוב טוב להקפאה עד שבועיים. (אולי זה השתנה מאז קראתי את זה) לכן רצוי להפקיא אך ורק בכלים המיועדים להקפאה חלב אם. בברכה אלן