חלב שאוב מקולקל??

דיון מתוך פורום  הנקה

15/09/2010 | 18:01 | מאת: קרן

יש לי בעיה די דחופה, בני בן 4.5 חודשים יונק הנקה מלאה והתחלנו טעימות של מוצקים, הכל בסדר. לאחרונה החלטתי לתת לו מידי פעם בקבוק עם חלב שלי שהקפאתי (הקפאתי מיד בתום השאיבה) ושנשמר בדלת המקפיא (כנראה זו הטעות) ואני לא שומרת את החלב יותר מ3 חודשים. נתקלתי ב-2 בעיות: 1) כל פעם שאני מפשירה חלב שאוב (שמה את השקית בכוס עם מים פושרים) יש לחלב המופשר ריח נורא וטעם לוואי מזעזע, האם יתכן שיש חלב אם שלא ניתן להקפיאו? 2) שאבתי חלב טרי וניסיתי לתת לו מיד, הריח והטעם היו בסדר גמור אך הקטנצ'יק התנגד נמרצות, שיחק קצת עם פטמת הבקבוק והתחיל לבכות אז נתתי לו ציצי כמובן. מה אני עושה לא נכון ואיך אוכל לתת לו מים/חלב שאוב/סימילק אם אהיה חייבת, אם הוא לא מוכן לקחת בקבוק? אני חייבת לציין שכשהיה קטן, שתה מספר פעמים מבקבוק את החלב שלי (טרי) בלי בעיה. מה עושים??? יש לי בקבוק של טומי טיפי. תודה קרן

15/09/2010 | 19:40 | מאת: אלן שיין

היי קרן, יש כמה עניינים כאן. הראשון הוא הקפאת חלב. ההמלצה כמובן היא לא לשמור יותר מחודשיים - שלושה. מה קובע חודשיים או אם אכן שלושה? סוג המקרר.? מה קרה לחלב לאחר שאיבה? באיזו שקיות או כלים את מאחסנת ומקפיאה? כל אלה משפיעים בסופו של דבר על החלב. שקיות חייבות להיות אלה שמיועדות להקפאה לטווח ארוך. או כמובן בקבוקים. לגבי סירוב לאכול מבקבוק - זה ממש לא משנה איזה בקבוק מציעים- לרוב זאת הפעולה ולא הכלי. אין כל פטנט או מיומנות מיחדת לאכילה מבקבוק הרי החלב נשפך. יש פשוט רצון או אי-רצון של התיוק. לפעמים זה בגלל הלחץ של מתן הבקבוק וכל הפולחן מסביב להאכלה מבקבוק. (הצעה לתינוק בקבוק כאשר הוא בכלל לא רעב, ההנחה שתינוק רעב ברגע שבוכה - שלא תמיד זה מה שמפריע לו) בדרך כלל תינוקות רעבים יאכלו מכל דבר - ואפשר להציע ספל לתינוקות, כף כפית או כל דבר מקורי אחר - אם הוא כבר אוכל קצת מוצקים (לא ממש מומלץ בגיל הזה) אבל קצת דייסה עם כפית אם כבר. מקוה שזה עוזר. בברכה אלן

16/09/2010 | 12:24 | מאת: קרן

תודה על תשובתך, אני לא שומרת את החלב יותר מ-3 חודשים, מקפיאה מיד כשאני שואבת בשקיות לחלב שאוב של פלייטקס אותם אני סוגרת ע"י אטב מיוחד כמו של קורנפלקס. מבחינת נסיון הבקבוק, עשיתי זאת בנחת וכשהיה רעב כדי לא ליצור טראומות, בכוונה אני מתאמנת עכשיו כדי שכשיגיע הרגע-יוכל לשתות מבקבוק. אכן אנסה גם ספל לתינוקות. האם יכול להיות מצב שפשוט יש לי חלב שלא ניתן להקפיא? אם אין לי ברירה, ואני ממש לא רוצה, איזה תחליף מומלץ מבחינת סוג או חברה? יש כל כך הרבה בשוק...איזה דייסה והאם עדיף מתמ"ל? מבחינת מוצקים, מעניין שאמרת שלא מומלץ כי זה מה שהנחו אותי בטיפת חלב, זה לא ברמת ארוחה שלמה, רק כמה כפיות בודדות לטעימה. אשמח לשמוע את דעתך, תודה וחג שמח

מנהלי פורום הנקה