חלב שאוב מקולקל?

דיון מתוך פורום  הנקה

25/05/2010 | 09:10 | מאת: שיראל

שאבתי חלב ויממה אח"כ הייתי צריכה להעביר אותו ממקום למקום ביום חם, כך שהיה שעתיים וחצי מחוץ למקרר במיכל שומר חום. (שעתיים וחצי לא רצופות- כלומר:מהמקרר הוצאתי אותו לשעה מחוץ למקרר ואז חזרה למקרר. אח"כ עוד שעה וחצי בחוץ ושוב למקרר) כעבור יומיים נוספים (סה"כ 4 ימים מיום השאיבה) בעלי נתן לביתי את הבקבוק ללא ידיעתי (נתן לי לישון בבוקר...) אך אני חוששת שהחלב החמיץ, מה גם שבעלי אמר אח"כ שבאמת חשב שהטעם היה טיפה חמוץ אך לא היה בטוח... והיא שתתה ללא כל התנגדות או מחאה... שאלותיי- 1) אם החלב אכן היה חמוץ, לאיזה תופעות לצפות (שלשולים? הקאות?) ותוך כמה זמן? שעות? ימים? 2) באופן כללי- חלב שאוב שהוצא מהמקרר, תוך כמה זמן ניתן להחזירו למקרר ולמשך כמה זמן נוסף לאחסנו שם (במידה ולא היה בשימוש) תודה רבה

25/05/2010 | 10:23 | מאת: אלן שיין

היי שיראל, אי אפשר לדעת מה גורלו של החלב. יש יותר מידי נתונים לא ברורים וזה לא ממש מדע מדוייק. משהכי בטוח ונכון כמובן הוא חלב ישר מהשד. אחר כך כמה שפחות מתעסקים עם החלב - ישאיר אותו ברמה איכותית יותר טובה. היות וגם התנאים במקרר מצוי וגם טמפרטורות בחוץ - אז אי אפשר לקבוע במדוייק כמה זמן חלב נשמר. אפילו בין היועצות וארגונים יש הבדלים בהמלצות בגלל זה. בכל אופן, חלב שאוב נשאר למספר ימים במקרר. באופן כללי אומרים שחלב נשמר כמה שעות ללא קירור - כמובן תלוי מה טמפרטורת החדר. זה מביא אותי למסקנה שלא נראה לי שהיה מקולקל, ואם היא הייתה מגיבה - אז כמו גדולים שאוכלים משהו לא טרי - כאבי בטן או שלשולים - לא נראה לי שזה יהיה יותר חמור מזה. כמובן אם יש מעבר לאי-נוחות סבירה - יש לדווח על כך לרופא המטפל. מציעה לך לרכוש את הספרון: הנקה -להעניק מהרגע הראשון - יש גם מידע בכלל אבל על שאיבה ואחסון בפרט. www.mamash.org.il בברכה אלן

מנהלי פורום הנקה