לקראת חזרה לעבודה
דיון מתוך פורום הנקה
הי אלן, הבת שלי בת 5.5 חודשים- יונקת מלא (מקבלת טעימות של אוכל מוצק). לקראת חזרה שלי לעבודה התחלתי לשאוב חלב ולשמור בהקפאה.אני שואבת בבוקר ובערב ומגיעה סה"כ למקסימום 100 סמק (בימים טובים). כמה שאלות: 1.בצורה הכי פרקטית- איך מתנהל יום שאיבות כשחוזרים לעבודה? 2.כיום הבת שלי יונקת בלי "סדר יום" קבוע אלא מתי שבא לה.מה יהיה כשאחזור לעבודה? איך היא תסתדר? 3.כמה בקבוקים צריך להשאיר ובאיזו כמות? (היא תהיה בפעוטון מ-08:00 עד 16:00) תודה שרון
היי שרון, 1. יום זאיבות משתנה מאם לאם. תלוי איזה תנאים יש לך בעבודה. רצוי לשאובל לפחות פעמיים שלום - כל 2-3 שעות כדי לשמור על תפוקת החלב, אבל אם את לא מצליחה את יכולה לשאוב יותר בשעות שאת לא בעבודה. אם את מרגישה גודש - רצוי לאוב מיד כדי למנוע כאבים וגודש. 2. תינוקות אוכלים כמות יותר גדולה מחלב באצמעות בקובקים. לכן - היא תהיה "שבעה" ליותר זמן מאשר אחרי יניקה הישר מהשד. זה לא אומר פארים יותר גדולים הם בריאים - או רצויים רק שזאת המציאות. יש תחושה של האכלת יתר כך שהיא עלולה לאכול פעמיים במקום כמה נשנושים ויניקות. אם היא מצרגת לבקובקים אלה כדי לך להתעקש רק להיניק אותה ושזה לא יהיה את הנותנת בקבוקים. היא תדע לזהות אותך לאומת נותני הבקבוקים. 3. אני מציעה הקפאה של מנות של 100 סיסי ועוד מספר מנות לאחסן בפעוטון של 50 סיסי. אם היא מתחילה לאכול ממנה של 200 ולא גומרת אותה אז צריכים לזרוק. אם היא גומרת נגיד 150 אפשר תמיד להוסיף. כואב לזרוק חלב יקר שנשאב!! לאט לאט תכירות אותה ואת דפוסי האכילה שלה בזמן שהיא בפעוטון. בהצלחה אלן