לא רוצה לינוק יותר
דיון מתוך פורום הנקה
שלום לך, בני בן 11 חודשים, יונק ונמצא איתי בבית. עד היום הוא ינק הרבה במהלך היום, וקיבל 2-3 ארוחות מוצקים ביום. בשבוע האחרון היינו בחו"ל, ושם הוא קיבל יותר תחליף חלב והנקתי אותו פחות, במקומות שלא יכולתי (ברכב, בחדר האוכל במלון, וכד'). אתמול חזרנו הביתה, ומאז הוא פשוט מסרב לינוק. אני מגישה לו ציצי עסיסי, והוא מפנה את הראש! אין צורך לתאר את העלבון וכאב הלב.. יש לציין שזהו ילדי השלישי שאני מניקה (אני מתה על זה). את הראשונה הנקתי שנה ואת השני שנתיים. את שניהם הייתי צריכה לגמול למרות שהם לא רצו להפסיק. זו פעם ראשונה שאני נתקלת בתופעה של תינוק שלא רוצה לינוק ומתלהב מהתחליף. האם אפשר לעשות משהו? אני מאוד רוצה להמשיך להניק!!!! תודה, רויטל.
היי רויטל, הם חכמים הקטנים ה"גדולים" האלה!! למד פטנט ומוותר על ההנקה. אבל זה לא אבוד לגמרי. מאוד רצוי לקחת זמן לתת לו חלב שאוב בספל ולא בבקבוק. לשאוב על מנת לשמור על התפוקה ולהציע לו כל פעם. לא רוצה? לא לעשות עניין מזה. אומרים שאם נכנסים לאמבטיה משותפת זה יכול לעזור לו לחזור לזה. רוגע, מים, אפילו מוזיקת רקע יכולים להכניס אותו לאווירה קצת שונה - ולפעמים כך מסכימים לחזור להנקה. תנסי. בתקווה שהוא כן יחזור. יש סיפורים כאלה שחוזרים להנקה. בברכה אלן
הי אלן, אני לא יודעת אם את קוראת את ההודעות לאחר שענית, אבל בכל זאת רציתי לעדכן שהוא אכן חזר לינוק. הוא עשה שביתת הנקה במשך 24 שעות, אבל אמא שלו עקשנית יותר, ועם הרבה רוגע וחיבוקים הוא חזר להבין שזה הכי כיף בעולם! תודה רבה רויטל.