הקפאת חלב
דיון מתוך פורום הנקה
שלום! לקראת החזרה לעבודה אני מעונינת לשאוב ולהקפיא חלב. שאיבת מנה אחת מתבצעת אצלי במספר שאיבות לצערי ולא בשאיבה אחת. האם ניתן לאחסן במקרר את הכמות השאובה עד צבירת מנה שלמה ואז להקפיא? כמו כן - איך הכי נכון לבצע את ההצטיידות "במחסן חלב" ? תודה.
שלום מורן אפשר לאחד מספר מנות למנה אחת ואז להקפיא . חשוב מאוד להקפיד ,שכאשר מאחדים את המנות שהן באותה טמפרטורה . משמע אם שאבת חלב והכנסת אותו למקרר, אין אפשרות לאחד אותו מיד עם חלב חדש חם שנשאב זה עתה. אלא, להביא את שתי המנות לאותה טמפרטורה ( על ידי העמדת שני הבקבוקים זה לצד זה במקרר ) ורק אז לאחד אותם . איך את שואבת ? באיזה משאבה ? במקרים רבים שאיבה נכונה באמצעות משאבה טובה יכולה להגדיל באופן משמעותי את כמות החלב שאת מצליחה לשאוב פר שאיבה . בהצלחה נירית
שלום נירית תודה על תגובתך אני שואבת במשאבה של ספקטרה - המושאלת מיד שרה. אני שואבת בעיקר בשעות שהילדה שלי ישנה. אין לי שעה קבועה. לפעמים זה ב 10 בלילה , לפעמים בה 6 בבוקר ולפעמיים ב 2 בצהריים. להפתעתי גיליתי שלא תמיד יש לי חלב ב 6 בבוקר למרות שכולם ממליצים לשאוב בבוקר. בכל אופן הכי הרבה שיצא לי מצד אחד הוא 70 מ"ל. כיצד הכי נכון לנהל את השאיבה כדי לקבל את מקסימום החלב מכל צד?