שאיבת חלב- שאלות על חלב אחורי ועל הקפאה

דיון מתוך פורום  הנקה

30/04/2009 | 12:31 | מאת: שולמית

שלום, אני שואבת חלב לבני בן ה-5 חודשים (הוא איננו יונק מכיוון שהוא סרבן הנקה). יש לי 2 שאלות לגבי חלב שאוב: 1) קראתי שאין לשאוב יותר מ-15 דקות (מחשש לנזק לרקמות). אני חוששת שבזמן הזה אני לא מגיעה מספיק לחלב האחורי ואני גם רואה ששיכבת השומן בחלב השאוב דקה יחסית. מה אפשר לעשות כדי להגביר אותה? 2) יש לי גם שאלות לגבי הקפאת חלב שאוב: א) כמה זמן מותר לשמור חלב שאוב במקרר לפני הקפאתו? ב)האם ניתן להוסיף חלב שאוב טרי לחלב שאוב קפוא? ג) כמה זמן יכול חלב שאוב שהופשר לשהות במקרר עד שהתינוק שותה אותו? תודה רבה

30/04/2009 | 17:59 | מאת: אלן שיין

היי שולמית, אין חוקים לגבי זמן לשאוב. יש לך כבר ניסיון של 5 חודשים ואת יודעת יותר טוב מכל אחת אחרת מה טוב לך ומה לא. אין כל הוכחה מדעית על זמני השאיבה. אם תראי שכואב לך ולא טוב לך אז כמובן אין לשאוב יותר מידי. אם עד כה הסתדרת יפה מאוד בלי ה"עצות הטובות" אז תמשיכי. את לא יכולה להגביר את כמות השומן בחלב שלך. 2. גם לגבי אחסון ושמירת חלב שאוב כל ההמלצות מגוונות למדי.זה מפני שאין גם כאן כל ממצאים מדוייקים. סביר להניח שהחלב הכי קרוב למצב טרי הוא הכי בריא. כל מקרר פועל קצת אחרת כך שאין תשובה חד משמעית. כדאי תמיד להקפיא כמה שיור סמוך לשאיבה. יש האומרים שלא כדאי להוסיף חלב טרי לקפוא כי זה מפשיר מן הסתם את הקפוא. כשמפשירים חלב קפוא יש האומרים שלא כדאי לשמור יותר מ-24 שעות. שוב זה עניין של טמפרטורה. בברכה אלן

מנהלי פורום הנקה