מעבר לאוכל מרוסק
דיון מתוך פורום הנקה
שלום הבן שלי בן 5 חודשים עכשיו ויונק. לאחרונה נראה שהוא מאוד מתעניין באוכל שאני אוכלת וחשבתי לנסות לעבור לגרברים או אוכל מרוסק. הבעיה שכל אחד אומר לי משהו אחר לגבי הגיל שניתן בו להתחיל. מהי דעתך?
שלום יעל, ההמלצות של כל גורמי הבריאות העולמיים וגם של משרד הבריאות הן להתחיל עם מוצקים החל מגיל 7 חודשים. גרבר זה לא מוצקים למעשה כי הוא מרוסק. אם צריכים לתת ,אוכל" רק בצורה מרוסקת זה סימן אחת שהתינוק אינו מוכן ל"מוצקים". אבל אין כל בעייה אם התינוק רוצה לחטוף מהצלחת שלך דברים רכים - כמו גזר מבושל או תפוחי אדמה - חתיכות בודדות כי זה יותר להתנסו מוטורית מאשר צורך תזונתי. תינוקות מוכנים למוצקים כאשר הם מתיישבים לבד. זה קורה סביב לאותו מועד שמתחילים לזחול. אם הם מתיישבים לבד זה סימן שעמוד השדרה מספיק חזקה לאפשר לתינוק כבר לשבת ולאכול בתנוחה אנכית במקום אופקית.חלב אם הוא המזון המושלם עבור תינוקות ומספק להם את כל מרכיבי המזון עד לפחות גיל שנה. מתחילים לתת מוצקים כתוספת להנקות עד שהתינוק יכול באמת לאכול כמויות גדולות יותר ומגוון רב יותר של מאכלים (תלוי גם בצמיחת השיניים) מקוה שזה עוזר. בברכה אלן
אז אם הבנתי נכון את אומרת שאוכל מרוסק כמו גרברים ניתן לתת כבר בגיל 5 חודשים? התכוונתי יותר לאוכל רך מאשר למוצקים.