חיידקים בחלב?

דיון מתוך פורום  הנקה

29/03/2008 | 21:15 | מאת: טל

מדוע ההמלצה היא לשמור חלב שאוב במקרר עד 5 ימים? מה קורה לאחר מכן לחלב? האם לא כדאי להשתמש בחלב שהיה במקרר יותר מ-5 ימים? שנית, במשך 5 חודשים לא שטפתי את הפטמות כדי לא ליבש אותם אך האם לא הצטבר שם לכלוך? לא מסוכן לתינוק? או שבזמן הנהקה אין צורך כלל לנקות את הפטמות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
30/03/2008 | 12:26 | מאת: אלן שיין

היי טל, ההמלצות לגבי שמירת חלב שאוב במקרר הן כתוצאה של ממצאים מדעיים שבחנו את החלב למשך ימים. לרוב ההמלצה היא כדי לוודא שאכן התינוק לא יקבל חלב מקולקל. כמו כל דבר - יש תאריך שהמוצר פג תוקפו ולא בטוח לאכילה. זה לא אומר שחלב בוודאות מקולקל ביום השישי. אבל ליתר הביטחון לא רצוי לתת. יש כמה גורמים שיכולים להשפיע על התוקף - סוג המקרר - מעלות הקירור ועוד......אז נזהרים. לגבי ניקיון הפיטמות - ההמלצה היא לא להשתמש בסבון על הפיטמות כי הוא עלול לייבש את העור.. זה לא אומר שלא צריכים לשמור על רמת היגיינה סבירה. מקלחת יומית אמורה לשמור על אזון ולדאוג שהגוף נקי. יש לזכור שהגוף וגם לא כל דבר מסביבינו סטרילי ןגמרי וגם לא צריך להיות. בברכה אלן

מנהלי פורום הנקה