הנקה והריון שני

דיון מתוך פורום  הנקה

15/11/2007 | 08:18 | מאת: פלונית

שלום אלן בתי בת שנה ו-4 חודשים ויונקת מלא ביום ובלילה. (נמצאת איתי כל היום) בנוסף גם אוכלת אוכל רגיל אבל ההנקה היא רב התזונה שלה. עכשיו אני בהריון שני (חודש שני). נראה לי שהחלב יותר דליל ואמרו לי שלפעמים הטעם שלו משתנה בהריון. גם יש פחות זרימה של חלב למרות שהיא יונקת אותו מספר פעמים כמו לפני כן. שאלותיי הן: 1) האם את מכירה את התופעות האלו בהריון? שהחלב משתנה? האם את מכירה תינוקות שגמלו עצמם מהנקה לבד בהריון? 2) ממש קשה לי לחשוב שהיא תיגמל לבד או שאגמול אותה בגיל ככ"כ צעיר(רציתי להניק עד גיל שנתיים) אבל נראה לי קשה מידי גם הריון גם הנקה ואח"כ-להניק שניים... אז נראה לי שאם היא לא תיגמל אולי אגמול אותה בעצמי עוד כמה חודשים. מה את אומרת?

15/11/2007 | 08:19 | מאת: פלוניתה

ועוד דבר-היא כבר התחילה בשבוע וחצי האחרון לאכול יותר אוכל רגיל, יותר בכמות... אולי זה גם קשור לטעם של החלב ושהוא יותר דליל?

15/11/2007 | 21:07 | מאת: אלן שיין

שלום רב!! את תראי שינויים ברצון של הילדה "הגדולה" בגלל השינוי בחלב. לא רק שינויים אלה יעודדו אותה לאכול כבר יותר מוצקים אלא בשלות והתפתחות מוטורית ומערכתית. עד הלידה, היא כבר תהיה יותר גדולה - ואז יהיה אפשרי גם להסביר לה שהתינוק החדש זקוק לציצי כי הוא לא יכול לאכול דברים אחרים כמוה - והיא תבין. אין כל סכנה להיניק כאשר את בהריון. יש הרבה אימהות שמיניקות שני ילדים סימולטנית. אולי מישהיא תגיב ותוכל להרגיע אותך. לעודד אותה ואולי להגביל אותה ביניקות - כן.. לגמול לגמרי? לא...אלא אם זה מה שאת רוצה. זה לא המקום שלי להגיד לך, את צריכה לעשות מה שטוב לך ולילדה. אנני חושבת שהחלב יותר דליל אם כי לקראת הלידה יווצר קולוסטרום שוב שהוא דווקא יותר סמיך. מקוה שזה עוזר.. בברכה אלן

מנהלי פורום הנקה