ערבוב חלב שאוב

דיון מתוך פורום  הנקה

24/09/2007 | 22:25 | מאת: מיה

שלום. בני בן 4 חודשים ואוכל חלב שאוב בלבד. לעיתים משאיר כמות נכבדה של חלב בבקבוק ועד היום הוספתי לחלב זה חלב חדש, לארוחה הבאה. קראתי כי עדיף לא לערבב לאחר שכבר אכל מזה עקב החיידקים שבפיו, שבאו במגע עם החלב. מהו ה"נזק" התזונתי שנגרם לחלב מערבוב שכזה? תודה

26/09/2007 | 16:14 | מאת: נירית אוליבקוביץ

הי מאיה במשך תקופה ארוכה נהגנו להמליץ לזרוק חלב שנגע בפי התינוק. היה נהוג לחשוב שחלב שנגע בפי התינוק יצבור חיידקים רבים ויש חשש לזיהום במחקר חדש ( אני אוכל לשלוח לך אותו במייל אם תרצי ) מצאו החוקרים, ז"א למעשה לא מצאו החוקרים הבדל משמעותי בכמות החיידקים שנמצאו בשתי דגימות חלב האחת חלב שאוב שקורר, ניתן לתינוק, וקורר שוב לאחר שהתינוק לא סיים הכול. והשנייה חלב שרק קורר ולא ניתן כלל לתינוק המסקנה היא, שעד 48 שעות ניתן לשמור חלב שהתינוק לא גמר. כלומר - אם התינוק לא סיים את המנה השאובה בבקבוק, בהחלט ניתן לשמור אותו במקרר שנית עד הארוחה הבאה. למרות המסקנה כדאי לא לערבב את שני סוגי החלב ( חלב שכבר נתת וחלב חדש ) על מנת שלא ייווצר מצב שחלב עמד בבקבוק "שתי מנות "סיימתם עם המנה שכבר נתת ורק אז הוסיפי את החלב החדש . בברכת חג שמח נירית

מנהלי פורום הנקה