אחסון חלב

דיון מתוך פורום  הנקה

27/07/2007 | 11:15 | מאת: יעל

לפני כחודשיים התחלתי לשאוב חלב ולהקפיא כדי שיהיה לי מספיק חלב כשאחזור לעבודה. אחסנתי את החלב בדלת המקפיא. חברה אמרה לי כי אין לאחסן את החלב בדלת המקפיא וכי החלב החמיץ. רציתי לדעת האם אכן אין להשתמש בחלב זה - חבל לי לזרוק אותו אם הוא בסדר. כמה זמן ניתן להקפיא חלב? האם ניתן לשאוב כמות מסויימת לאחסן במקרר, לאחר זמן מה לשאוב שוב לאותה השקית ואז להקפיא? תודה וחשבת שלום.

29/07/2007 | 14:10 | מאת: נירית אוליבקוביץ

שלום יעל לגבי אחסון חלב להלן זמן אחסון : 25 מעלות (חדר ממוזג בקיץ): 4 – 6 שעות 15 מעלות (צידנית עם קרחום, ):10 – 24 שעות במקרר (במקום הקר ביותר, לא בדלת): 5 ימים מקפיא שהינו חלק מהמקרר בבית: 3 – 4 חודשים מקפיא חיצוני (DEEP FREEZER): שישה חודשים . אם תרצי להוסיף חלב שאוב לחלב שכבר קורר או הוקפא ,קררי אותו במקרר ואז תוסיפי ,אבל ... אל תוסיפי כמות גדולה מזו שכבר קוררה . ואני אסביר - אם שמרת במקרר 50 cc ואת רוצה להוסיף לזה חלב שאוב חדש ,הכמות החדשה חייבת להיות פחותה מ50 cc לגבי השארת חלב בכלי האחסון אם מדובר בכמה דקות, השאירי את הבקבוק בטמפ' החדר והמשיכי לשאוב לתוכו כשאת חוזרת. אם מדובר בזמן ארוך יותר, אחסני את הבקבוק והשתמשי בבקבוק חדש לשאיבה הבאה. בכל מקרה, לא מומלץ לשאוב ישירות לתוך בקבוק המכיל חלב מקורר או קפוא. בהצלחה נירית

מנהלי פורום הנקה