שאיבה
דיון מתוך פורום הנקה
הי אלן, בתי בת שלושה וחצי שבועות, ואני רוצה להתחיל לשאוב, רק שאין לי מושג איך עושים את זה... :) 1.מתי עליי לשאוב? אחרי שהיא אכלה או לפני? כדי שיישאר לה גם מה לאכול... 2. האם לשאוב משד אחד או משנייהם כמו שאני מניקה אותה (שד אחד ואח"כ הקינוח) 3. כשהיא יונקת, נראה לי שהיא יונקת ה-מ-ו-ן!! איך אדע איזו כמות להשאיר לה? 4. שואבים לשקית או לבקבוק המצורף ורק אז שופכים לשקית המיוחדת להקפאה?? ניתן לשפוך גם לבקבוק B-FREE רגיל ולא רק לבקבוק של מדלה? 5. איך מחממים את החלב מהשקית השאובה?? אודה על עזרתך, טל.
שלום טל כעיקרון את יכולה לשאוב בכל שעה שאת חפצה אך חשוב להקפיד לשאוב כל יום בשעה קבועה כי הגוף מתרגל ומתחיל לייצר כמות חלב שתספיק גם לשאיבה וגם להנקה את יכולה לשאוב ולהניק במקביל בכל זמן שתבחרי במשך היום . בהתחלה תראי שכמויות החלב היוצאות בשאיבה הן נמוכות באופן יחסי אך אם תקפידי על שמירת הזמנים הכמויות יעלו בהדרגה ( הכוונה אם בחרת לשאוב בשעה 12 שאבי כל יום בדיוק באותה שעה) למעשה את יכולה לשאוב לפני אחרי ואו בזמן הארוחה . עסי קלות את השד לפני השאיבה שאבי 7 דקות מכל צד אחר כך עוד 5 דקות ולבסוף עוד 3 דקות יכול להיות שבתחילה ב3 הדקות הללו לא יצא חלב , זה הזמן שהגוף מקבל דרישה להגדיל כמויות לשם יצירת בנק החלב . אין בעיה לשאוב ואחר כך להניק או להניק מצד אחד ואז לשאוב מהצד השני . לתינוקך ישאר מספיק חלב לארוחה הבאה . יש משאבות רבות בשוק ,הבחירה במשאבה נעוצה בפרמטרים רבים החל מנוחות , מהירות ועלות.אך ממולץ לבחור משאבה ברמה טובה ובעלת כושר יניקה גבוהה ניתן לאחסן את חלב האם בבקבוקי פלסטיק קטנים או בשקיות חד פעמיות, המיועדות להקפאה. כדאי להקפיא במנות קטנות , עדיף תמיד לאחסן במנות של 50-60 CC ולא יותר על מנת שלא תאלצי לזרוק אם תפשרי ולא תשתמשי .כך תוכלי לשלוט על הכמויות שאת מפשירה ונתת . תמיד יש אפשרות להפשיר עוד, לתת לתינוק אם הוא עדין רעב . אין להפשיר או לחמם חלב-אם במיקרוגל! אין להרתיח או לבשל חלב-אם. פעולות אלו יחסלו את ערכו התזונתי של החלב מומלץ להפשיר את החלב הקפוא במקרר, אולם אם אין די זמן לכך אפשר לשים את הבקבוק תחת זרם מים חמימים, או בכוס של מים חמים לא מעל 60 מעלות. יש לחמם את החלב לכל היותר עד חום הגוף, ויש תינוקות שישתו חלב-אם גם אם אינו חם, ואפילו קר מהמקרר. יש להשתמש בחלב שהופשר בתוך 24 שעות, ואין להקפיאו שוב. אין לחמם שנית חלב שכבר חומם - באם לא נלגם עד תומו אפשר לשמרו עד הארוחה הבאה ואח"כ יש לזרוק מה שנשאר. בהצלחה נירית