הפשרת חלב שאוב

דיון מתוך פורום  הנקה

19/07/2007 | 08:34 | מאת: דנה

האם יש הוראות מיוחדות להפשרת חלב שאוב? מהמקפיא למקרר ואח"כ לשתיה? ישר מהמקפיא החוצה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
19/07/2007 | 09:11 | מאת: הילה שקד

היי דנה , חלב שהוקפא , אנחנו נפשיר אותו באופן הדרגתי , או שנשים אותו במקרר וניתן לו להפשיר לבד כל הלילה עד לבוקר למחרת (למשל) או שאפשר להפשיר בטמפרטורת החדר חצי שעה ואז לחמם את הבקבוק בכלי עם מים חמימים ולהוסיף מים חמים עד לקבלת הטמפרטורה הרצויה. רק חשוב לדעת שבחלב שהופשר יש להשתמש תוך 24 שעות. בהצלחה הילה שקד מדריכת הכנה ללידה www.metaplim.co.il/hila__shaked

19/07/2007 | 09:20 | מאת: הילה שקד

היי דנה, חלב שהוקפא אנחנו נפשיר באופן הדרגתי , או שנשים אותו במקרר לכל הלילה וניתן לו להפשיר לבד או שנפשיר בטמפרטורת החדר חצי שעה ואז נחמם את הבקבוק במים חמימים ונוסיף מים חמים עד לקבלת הטמפרטורה הרצויה. רק תזכרי שיש להשתמש בחלב שהופשר תוך 24 שעות. בהצלחה הילה שקד מדריכת הכנה ללידה www.metaplim.co.il/hila_shaked

19/07/2007 | 21:10 | מאת: נירית אוליבקוביץ

שלום דנה להלן סיכום כללי של ההנחיות לאחסון והפשרת חלב שאוב : חלב ששהה במקרר עד פרק זמן של מספר שעות ,ניתן להכניסו להקפאה .את החלב ניתן להקפיא בבקבוקי פלסטיק קטנים או בשקיות חד פעמיות, המיועדות להקפאה. כדאי להקפיא במנות קטנות אין להפשיר או לחמם חלב-אם במיקרוגל! אין להרתיח או לבשל חלב-אם. פעולות אלו יחסלו את ערכו התזונתי של החלב מומלץ להפשיר את החלב הקפוא במקרר, אולם אם אין די זמן לכך אפשר לשים את הבקבוק תחת זרם מים חמימים, או בכוס של מים חמים – לא מעל 60 מעלות. יש לחמם את החלב לכל היותר עד חום הגוף, ויש תינוקות שישתו חלב-אם גם אם אינו חם, ואפילו קר מהמקרר. יש להשתמש בחלב שהופשר בתוך 24 שעות, ואין להקפיאו שוב. אין לחמם שנית חלב שכבר חומם - באם לא נלגם עד תומו אפשר לשמרו עד הארוחה הבאה ואח"כ יש לזרוק מה שנשאר. לאחר מס` שעות במקרר עשוי החלב להפריש גושי שומן. שלב זה הוא תקין ואין פירושו שהחלב החמיץ. לחלב שהתקלקל יש ריח חמוץ ויש לשפוך אותו מיד. בהצלחה נירית

מנהלי פורום הנקה