הנקה
דיון מתוך פורום הנקה
שלום, אני נימצאת בסוף ההריון מצפה בקוצר רוח לרך הנולד. החלטתי שאני ארצה להניק למרות שאין לי ניסיון האמת תמיד הייתי אנטי ולמה כי זה דבר מגביל מאוד .בשבועות הראשונים אני מאמינה שאני ארצה להניק (מקווה) ואחריזה לא יודעת האמת השאלה ממתי אפשר יהיה לשאוב חלב ולתת מבקבוק ?
הי אורית ילדתי לפני ארבעה חודשים את בתי השלישית, וגם אני כמוך רציתי להניק וחששתי שזה יגביל אותי. את שני ילדיי הגדולים לא הנקתי. התחלתי בהנקה, ולא היה לי פשוט ,אבל החלטתי שהפעם אני לא מתייאשת. אני מניקה עד היום באופן מלא ובהנאה. ולומר לך משהו, לעקר ולנקות בקבוקים זה הרבה יותר מגביל. הקימות בלילה יותר פשוטות. אני ממש לא מבינה איך חשבתי עם הגדולים שזה קשה. אמנם החודש הראשון לא קל והיניקות ממושכות. אבל היום זה תענוג ושווה כל רגע. מה שלא תחליטי שיהיה לך רק מזל ואושר. אגב, מידי פעם אני שואבת, אם בא לי לצאת או משהו, והתחלתי לשאוב כשהיא הייתה בת חודש.
העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לאמא מתחילה- בד בבד עם הנקה רצופה במשך כל היום, לאחר שבועיים שלושה כשההנקה מתבססת, התינוק תופס טוב את הפטמה , עולה יפה במשקל - אני נותנת האכלה אחת בבקבוק ( או שאוב או תחליף)מידי יום- התינוקת שלי בת חצי שנה ויש לי שני ילדים בוגרים בני 12 וחצי ותשע.כך נהגתי גם איתם. אני חושבת שזה נותן חופש לאמא, אפשר לצאת "לנשום" אויר ולדעת שהקטן/ה לא "מתים" מרעב ומחכים רק לך להאכלה, יש משהו משחרר .שימי לב שהתינוק לא ידחה את הפטמה שלך לאחר מכן- אם את רואה שיש לו העדפה ברורה לבקבוק ( כי זה יותר קל לו וכו') והוא לא מסכים לאחר מכן לשוב לינוק- תפסיקי לו את ההאכלות מהבקבוק למשך מס' ימים, הוא יהיה חייב להמשיך לינוק ממך- יותר חשוב שההנקה תתבסס. הכי חשוב, אין כמו הנקה.אני מתכוונת להניק לפחות עד גיל שנה.בהצלחה.
היי אורית, מה שמגביל זה האימהות. פתאום יש תינוק ומישהו צריך לדאוג לו. לא קל להשאיר תינוק חדש אצל מישהו אחר - ללא כל קשר להאכלתו. מה שכן, כדאי להתחיל בהנקה. תמיד אפשר להפסיק בהמשך אם תראי שזה לא מתאים לך. מה שבטוח - זה מאוד מתאים לתינוק. תינוק פחות מגביל אותנו כאשר הם בריאים ופחות חולים. סטטיסטי תינוקות יותר בריאים ורגועים כאשר ניזונים מחלב אם ויונקים. זה לא רק החלב שמוסיף להתפתחותו התקינה אלא האקט עצמו של היניקה והקרבה. זאת נורמה - אם תרצי לבוא למפגש הכנה לקראת ההנקה ראי את התאריכים של המפגשים באתר שלנו:www.mamash.org.il איך שלא יהיה-בהצלחה רבה!! אלן