ערכו התזונתי של חלב אם שאוב

דיון מתוך פורום  הנקה

18/11/2006 | 22:07 | מאת: פנינה

שלום אלן רציתי לדעת האם חלב אם שאוב שנשמר במקרר מאבד את ערכו התזונתי ככל שנשמר יותר זמן (כמובן בגבול ה- 3 ימים)? האם ערכו התזונתי של חלב קפוא פחות מזה של חלב שנשמר במקרר? ושאלה נוספת קצת מוזרה, האם ניתן לדעת תוך כמה זמן מרגע שאני אוכלת מאכל מסויים הוא מגיע לחלב שלי? ביתי בת 7 שבועות מאד סובלת מגזים ואני מנסה לבדוק איזה מאכלים שאני אוכלת משפיעים על זה. תודה מראש על התשובות

19/11/2006 | 17:55 | מאת: אלן שיין

היי פנינה, חלב אם ישר מהשד הוא הכי מזין והכי בריא. חלב אם במקרר הוא הבחירה הבאה וקפוא הוא בסולם - מספר 3. ככל שמתרחקים מן הטבע החלב מאבד קצת (אין לי הדגשה כאן אחרת הייתי מדגישה "קצת") מערכו התזונתי. חלב אם הכל דרך וצורה הכי בריא לתינוקות לכן אפילו אם הוא מאבד קצת מערכו הוא עדיין פי כמה יותר בריא ומזין לתינוקות. תמ"ל הוא מגיע בכלל קרוב לרמה של חלב אם אלא שהוא בחירה בלית ברירה. יש מאכלים שיודעים כמה זמן לוקח עד שהם מגיעים אל התינוקת אבל תלוי איזה מאכל ואפשר להשתגע בלנחש מה מציק לה ואם אכן זה משהו שאת אוכלת. לפי ממצאים מדעיים - אומרים שפחות מ-12 אחוזים מכלל התינוקות הסוןבלים מגזים - זה בגלל משהו שהאם אוכלת. אם את רוצה לבדוק בכל זאת יש מטפלים שבודקים את זה. יש איילת שלו - 09-882-7802 ואחרים שעובדים עם מטוטלת. מקוה שזה עוזר. בברכה אלן

מנהלי פורום הנקה