תנועות עובר והתקשות בבטן

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

26/03/2005 | 21:18 | מאת: דפנה

שלום רב, אני בשבוע 20להריוני ה-3 ,תנועות עובר אני מרגישה מאוד מוקדם להריון זה משום מה בשבוע האחרון העובר שלי החליט לזוז בצד שמאל של הרחם שאלתי היא האם זה תקין שהוא יזוז רק בצד אחד ,זה לא אמור להיות שוה בשני הצדדים? דבר נוסף שברצוני לשאול אותך היות והפעם האחרונה שילדתי היה לפני 5 שנים ,ואני לא זוכרת דבר ,מדי פעם מתקשה לי הבטן מעין תחושה של ציר שבא וחולף כמובן לא כל הזמן ובהפרשים די גדולים מפעם לפעם האם זה נורמלי לשבוע זה? או שיש צורך לפנות לרופא תודה על תשובתך

27/03/2005 | 00:30 | מאת: דר' יובל יפת

שלום דפנה התאור שלך לגבי התנועות נשמע נורמאלי. אם את מודאגת, בקשי בדיקת אולטרסאונד. צירים בהריון זה נורמאלי. לא נורמאלי שהם לוחצים מטה ומקצרים או פותחים את הצואר. אם מדובר בארוע חדש להריון זה, עליך להבדק כדי לאשר שזה בסדר. בברכה, דר' יפת יובל, מנהל מיון נשים, בי"ח "שיבא" מומחה להריונות בסיכון גבוה ואולטרסאונד

מנהלי פורום הריון ולידה