תוצאות בדיקת דם בהריון - דחוף !!!!

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

25/03/2005 | 15:31 | מאת: חגית

ד"ר שלום, הנני בשבוע 15 להריוני. עקב הקאות מרובות (היסטוריה של קיבה עצבנית בעבר), רופא נשים הפנה אותי לרופא גסטרו. רופא גסטרו שלח אותי לבדיקות דם. להלן תוצאות הבדיקות: ALT - 37 (כאשר ערך עליון 37) AST - 34 (כאשר ערך עליון 31) ESR - 60 (כאשר ערך עליון 20) בגלל תוצאות הבדיקות הרופא שלח אותי לאולטרהסאונד של כבד וכיס מרה. כבד וכליות יצאו תקינים, בכיס מרה נמצא פוליפ (הרופא לא יחס לזה חשיבות רבה). כאשר התייעצתי עם רופא המשפחה ורופא הנשים, הומלץ לי לא להתייחס לממצאי בדיקות הדם, כי לדבריהם כל ערכי הדם משתנים בהריון, ובד"כ שקיעת הדם גבוהה בהריון ולא נהוג להתייחס לממצאים אלו. די נרגעתי מדבריהם של שני הרופאים. אבל, רופא הגסטרו התעקש "לחטט" ולבדוק מדוע ערך AST גבוה מעט. (עלי לציין שכל שאר בדיקות הכבד ונגיפיהם למינהם כגון :היפטטיס ו- CMV יצאו תקינים). לא חזרתי שוב לרופא הגסטרו, כי הרגשתי שהוא לא מספיק יודע להסביר לי מדוע הערכים מעט גבוהים כגון ה- ESR שלדברי הרופאים תמיד גבוה בהריון). אני כותבת לך כי רצתי לדעת האם אכן זה שכיח בהריון? מדוע הערך של תפקודי הכבד היה מעט גבוה? האם עלי להיות במעקב בעוד זמן מסויים או אחרי הלידה? אודה לך אם תוכל לחוות את דעתך המקצועית . בברכת חג שמח חגית

26/03/2005 | 00:20 | מאת: דר' יובל יפת

שלום חגית אני מסכים שקרוב לוודאי הכל בסדר אצלך. אבל יש לוודא שהחריגה בתפקודי כבד היא מקרים או חולפת. לדעתי עליך לחזור על ספירת דם ותפקודי כבד ולראות אם יש החמרה. על שקיעת דם לא צריך לחזור. בברכה, דר' יפת יובל, מנהל מיון גינקולוגי בי"ח "שיבא" מומחה להריונות בסיכון גבוה ואולטרסאונד

מנהלי פורום הריון ולידה