CMV

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

25/03/2005 | 06:39 | מאת: ענת

אני בהריון בשבוע 18, ואחותי בהריון בשבוע 10. התגלה אצלה חיידק ה- CMV. בבדיקות שנעשו אצלי NEGATIVE CMV. אנחנו קרובות מאוד ומבלות כמעט כל יום ביחד. שאלתי היא האם יש חשש שאדבק במחלה? האם יש חשש שהעובר שאני נושאת יפגע? ובכלל מהם הסיכונים לגבי אשה בהריון שנושאת את החיידק? מהם המלצות הרפואה לגבי נשאיות החיידק?

26/03/2005 | 00:13 | מאת: דר' יובל יפת

שלום ענת. אין נשאיות של CMV. או חולים או לא. אם אחותך חולה, התרחקי ממנה אם את לא חלית בעבר. עליך להמתין עד שיהיו לה נוגדנים ברמה תקינה. בברכה, דר' יפת יובל, מנהל מיון גינקולוגי בי"ח "שיבא" מומחה להריונות בסיכון גבוה ואולטרסאונד

26/03/2005 | 06:18 | מאת: ענת

למיטב ידיעתי CMV זה סוג של מחלת הנשיקה. לפני כ- 6-7 שנים חליתי במחלת הנשיקה. איך אדע שזו המחלה בה חליתי? איך אדע אם חליתי בעבר ב- CMV?

מנהלי פורום הריון ולידה