סקירת מערכות מאוחרת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

24/03/2005 | 15:47 | מאת: מיה

בהמשך לתשובתך, רציתי לחדד את שאלתי. בהנחה שהרופא שביצע עבורי את הסקירה המוקדמת הוא אכן מומחה בעל שם ארצי, והבדיקה שביצע הנה ללא דופי, האם אני יכולה להיות שקטה ולבצע את הסקירה המאוחרת דרך הקופה? במילים אחרות, האם ישנם מומים שבשום מצב לא ניתן לגלותם בשלב המוקדם ועשויים להתגלות רק בבדיקה מקיפה בשלב המאוחר?

24/03/2005 | 23:30 | מאת: דר' יובל יפת

התשובה היא בהחלט כן. יש מומים העשויים להופיע רק בחצי השני של ההריון, ואבחונם אינו כלול בדיקה הבסיסית שמבצעים בקופה. בברכה, דר' יפת יובל, מנהל מיון גינקולוגי בי"ח "שיבא" מומחה להריונות בסיכון גבוה ואולטרסאונד

מנהלי פורום הריון ולידה