צירים מוקדמים ומעקב

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

17/04/2005 | 10:14 | מאת: אני

שלום רב, היום נמצאת בשבוע 32+4. ביום רביעי הגעתי למוקד נשים עקב התקשויות בלתי סדירות. במוניטור (שארך 30 דק') לא אובחנו צירים אך בדיקה ואגינלית הצביעה על התקצרות צואר הרחם (23 מ"מ). התבקשתי לפנות למיון באם יחזרו ההתקשויות. ביום שישי פניתי למוקד עקב התקשויות בלתי סדירות. אושפזתי ללילה. אורך הצואר עדיין 23 מ"מ. מוניטור בערב הראה על 2 צירים במהלך שעה של בדיקה. בבוקר הראה המוניטור ציר אחד בבדיקה של שעה. שוחררתי הבייתה למנוחה מוחלטת- שכיבה במשך שבועיים כדי לנסות למשוך עד שבוע 34. לא קיבלתי שום תרופה להפסקת הצירים ו/או צלסטון להבשלת ראות עובר (האם אין מקום לשקול זאת?). בינתיים ההתקשויות ממשיכות להיות בלתי סדירות (באותה תדירות כמו קודם- התקשות כל שעתיים בערך). האם עליי לפנות שוב למיון? נראה לי שכל הטרטור של נסיעה למיון רק עלול להזיק ואולי עדיף להישאר במנוחה? באיזה שלב כן מומלץ לפנות בכל זאת למיון? בהתחשב בעובדה שעליי לשכב שבועיים שלמים- באיזו תדירות לבצע מעקב אצל רופא מטפל? בתודה מראש על תשובתך.

18/04/2005 | 10:29 | מאת: דר' יובל יפת

אני לא מבין למה את נגשת למיון, את כל הטיפול אפשר לקבל במוקד, אפשר גם לבצע מוניטור צירים ביתי. הנסיעה למרפאה קרובה לא מזיקה להריון, לדעתי. בצעי תרבית שתן וטפלי בהתאם, הקפידי על שתיה מרובה כולל קלוריות ומלחים, ולא רק מים צלולים. הצירים אינם חזקים, והראיה שהצואר לא הולך ומתקצר. צלסטון משפיע תוך יממה ויש לו חסרונות. אין סיבה לקחת, אם הלידה לא צפויה בתוך יממה. פני לבדיקה דחופה רק אם יופיעו צירים סדירים ולחצים. בברכה, דר' יפת יובל, מנהל מיון גינקולוגי, בי"ח "שיבא" מומחה להריונות בסיכון גבוה ואולטרסאונד

14/02/2006 | 05:10 | מאת: ענת

דר יפת שלום, מה החסרונות של צלסטון שהזכרת ? תודה, ענת

מנהלי פורום הריון ולידה