הרדמה בניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

14/04/2005 | 09:56 | מאת: אלאן

שלום, בהמלצת הרופא אני אמורה לעבור ניתוח קיסרי. נאמר לי שיום לפני הניתוח עלי להפגש עם הרופא המרדים, לצורך בדיקות והחלטה לגבי הרדמה. לתומי,חשבתי שיש רק סוג אחד של הרדמה, אבל נאמר לי שלא והמרדים יסביר לי. מעבר לזה לא רצו לפרט. אני כ"כ פוחדת בגלל שיש לי ניסיון רע בהרדמות, אני מגיבה רע. לפני כמה חודשים עברתי ניתוחון קטן בהרדמה מלאה - קלה. במקום לשחרר אותי אחרי שעתיים, נאלצתי להיות בבית חולים יומיים בגלל הקאות מרובות. האם בכל הרדמה הגוף יכול להגיב כך? האם ההתאוששות מניתוח קיסרי היום יותר קלה מבעבר? בברכה אלאן

14/04/2005 | 10:13 | מאת: דר' יובל עוז

ההרדמה המומלצת כיום לנתוח קיסרי הינה הרדמה איזורי - ספינלית או אפידורלית. הסיבה נעוצה בכך שהחומר מוזרק לאיזור ממוקד ולא מתפזר בכל הגוף. במידה וההרדמה אינה מתאימה לאישה מבצעים הרדמה כללית. תתכן תגובה לחומרים המוזרקים בדם (כפי שתיארת שקרה). קיימת חשיבות בבדיקת הסיבות לאירוע שהיה לך. ההתאוששות מנתוח בכלל וקיסרי בפרט תלויה באדם עצמו ובד"כ איננה קשה במיוחד בברכה דר' יובל עוז רופא מומחה למחלות נשים ומילדות מנהל יחידת אולטרהסאונד נשים, צפת

14/04/2005 | 10:13 | מאת: נויה

אני יכולה לאמר לך מניסיון אישי. לפני שנתיים וחצי עברתי ניתוח קיסרי ובגלל שזה היה חירום נותחתי בהרדמה מלאה. לי אישית ההתאוששות היתה נורא קשה. בחילות איומות וקושי במתן פעולות הכי פשוטות כמו לקום מהמיטה למצב עמידה שלא לדבר על ללכת. לעומת זאת חברה טובה נותחה בניתוח קיסרי רק בהרדמה מקומית וסיפרה דבר אחר לגמרי ממה שאני חוויתי. הכל היה פשוט יותר, הקושי היחיד היה באמת ללכת אבל ההרגשה הכללית היתה טובה בלי בחילות והקאות. ההמלצה שלי עם כל הפחד שבניתוח עם יש לך אפשרות ללדת בהרדמה מקומית בלבד תעשי את זה! בהצלחה ולידה קלה.

מנהלי פורום הריון ולידה