בדיקות גנטיות - עד מתי ניתן לעשות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

12/04/2005 | 10:09 | מאת: lena

שלום, אני בשבוע החמישי, וטרם עשיתי בדיקות גנטיות כלשהן. עשיתי ביטוח משלים רק לאחרונה, ולכן זה יהיה תקף לבדיקות הגנטיות רק מיולי, כלומר מהשבוע ה- 17, ותשובות מקבלים בערך אחרי חודש - כלומר, שבוע 21. לאור קושי כלכלי, אם אני לא מחכה לתחילת התוקף של הביטוח המשלים, אז אוכל לעשות רק מספר מועט של בדיקות. האם ניתן ויש טעם לחכות עד לתחילת התוקף של הביטוח המשלים (כלומר, אם חס וחלילה יש תוצאה מדאיגה בשבוע ה- 21 האם זה לא מאוחר מדי מבחינת קבלת ההחלטות?). במידה ועושים עכשיו רק 3-4 בדיקות, מה כדאי לבחור (שנינו אשכנזים)? בתודה, לנה

12/04/2005 | 10:27 | מאת: דר' יובל יפת

אין בעיה, אם יתעורר צורך בברור בשבוע מאוחר, ניתן לבצעו. רק הקפידי אם את עושה דיקור מי שפיר, לבקש שישמרו חומר לאפשרות שתדרש בדיקה נוספת. בברכה, דר' יפת יובל, מנהל מיון גינקולוגי בי"ח "שיבא" מומחה להריונות בסיכון גבוה ואולטרסאונד

מנהלי פורום הריון ולידה