תינוק קטן מכפי גילו

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

10/04/2005 | 11:32 | מאת: דגנית

היום אני אמא לילד בן שלוש שנולד קטן מכפי גילו: במשקל של 2.350 בשבוע 38, כאשר לאחר הלידה הוא העלה משקל במהירות ואף הגיע לעקומה העליונה, בהנקה בלבד. כיום הוא ילד בריא, מפותח וגבוה יחסית (גם שני הוריו גבוהים) אך ההתפתחות המוטורית הגסה שלו, איטית. לאחר הלידה נלקחה השליה לבדיקה כיוון שלא נאמר לי דבר, הסקתי כי לא היה שום ממצא המעיד על בעיה כלשהי בשליה. כיום אני בהריון שני, שבוע שביעי, ושאלתי האם יש איזה שהיא בדיקה היכולה לקבוע מה מקור הבעיה, האם גם העובר הנוכחי יסבול מאותה בעיה והאם יש טיפול כלשהו מומלץ. הבנתי כי ניתן לדלל את הדם אך לא הומלץ לי לבצע זאת. אציין כי אינני מעשנת ואני מקפידה על תזונה נאותה.

10/04/2005 | 13:39 | מאת: דר' יובל יפת

האם יש במשפחה הקרובה מחלות לב, לחץ דם, כלי דם, אירועים מוחיים ובאיזה גיל? בברכה, דר' יפת יובל, מנהל מיון גינקולוגי בי"ח "שיבא" מומחה להריונות בסיכון גבוה ואולטרסאונד

18/04/2005 | 09:26 | מאת: DGANIT

במשפחה הקרובה שלי אין מחלות כפי שהוזכרו. במשפחה של בעלי סובלים מלחץ דם גבוה וכן יש מחלת דם מסוימת אך האם זה רלבנטי מחלות במשפחה של בעלי?

מנהלי פורום הריון ולידה