בדיקת איסוף שתן לחלבון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

08/12/2016 | 16:41 | מאת: נטלי

שלום, בהריון ראשון לפני כמה שנים נשלחתי לבדיקת אסוף שתן, והיה חלבון בשתן. למיטב זכרוני, לפחות פעמיים עשיתי את הבדיקה. על סמך זה הומלץ על זירוז בשבוע 39+3 (מה גם שהתלוננתי בסוף על כאבי ראש). לחץ דם היה בגדר תקין וחלבון בבדיקת שתן שגרתית היה 0 או +1. כן הייתי במעקב עקב ערכי סוכר, והייתי מאוזנת עם דיאטה. כעת, שבוע 35 להריון, מאוזנת עם דיאטה, לחץ דם תקין. לאור הניסיון הקודם, הרופאה אמרה לעשות בדיקות שתן ולחץ דם כל שבוע. אני לא מצליחה להבין למה נשלחתי לבדיקת איסוף בהריון הקודם. בדיקות אולטרסאונד גם אז וגם כיום תקינות. האם זה נכון שהפעם לא שולחים אותי לבדיקת איסוף? הרי זה יכול לעשות הבדל אם להמליץ על זירוז או לא. תודה רבה!

09/12/2016 | 17:57 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

אם אין יתר לחץ דם או בעיה כלייתית ידועה או מחלות העלולות לגרום לבעיה כלייתית לדוגמא בין היתר סכרת טרום הריונית וכו', אין אינדיקציה באמת לביצוע איסוף שתן לחלבון כמותי. באם רופא שלח בעבר כנראה רצה לשלול דבר מה. כל מקרה לגופו. כנראה שהיו מספיק רעשי רקע בהריונך הקודם בגינם המליצו לך על זירוז. תיוועצי עם הרופא המטפל שלך באם באמת קיימת סיבה לבצע את הבדיקה הזאת.

מנהלי פורום הריון ולידה