בדיקת דם ושתן עקב חלבון בשתן

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

30/11/2016 | 18:01 | מאת: בן נפתלי

שלום רב, אני בשבוע 32 להריון ובבדיקת שתן שעשיתי יצא לי חלבון בשתן עם סטיק הרופאה הפנתה אותי לעשות בדיקה דם ושתן ובבדיקות יצא לי MICROALBUMIN/CREAT 272.34 µg/mg crea שזה גבוה מהנורמה ב15 אחוז מה זה אומר התוצאה ? האם היא אמורה להדאיג?

05/12/2016 | 22:12 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

התשובה תלויה בפרמטרים נוספים החסרים כאן. באם ספק ניתן לבצע את בדיקת הבחירה שהיא איסוף שתן לחלבון למשך יממה ובדיקת רמת החלבון בה. בהריון לרוב יש מעט חלבון בשתן ולרוב אנו מתייחסים לערכים נמוכים עד 300 מ"ג ליממה כתקינים. יש קורלציה בין הבדיקה שביצעת לבין איסוף שתן לחלבון ליממה אך היא לא חד משמעית בהריון. התשובה המלאה דורשת התייחסות לרקע הרפואי והמיילדותי שלך, לחץ הדם ותלונות נלוות באם יש.

מנהלי פורום הריון ולידה