שאלה לגבי חשיפת עובר לרעש חזק

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

25/10/2016 | 11:31 | מאת: מירי

ד"ר שלום . אתמול נכחתי באירוע מחריש אזניים . אני בתחילת חודש שישי , הרעש כאמור היה מאד חזק שירים ותופים ונמשך במשך כשעתיים . בסיומו נכנסו לי חששות גדולים לגבי פגיעת גלי הקול בעובר , שמיעה , מע' עצבים לב וכו... כל מה שידוע על גלי קול . אשמח לדעתך בנושא , האם יש דרך לבדוק אם חלילה היתה פגיעה כלשהי כל עוד העובר בבטן , מיותר לציין שאני מאד חרדה מאתמול והמידע ברשת לא בדיוק מסייע. בתודה מראש

27/10/2016 | 14:42 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

שלום, העובר נמצא בתוך שק מי השפיר. למי השפיר תפקידים רבים, אחד מהם הינו לספק הגנה מרעש, מעין אפקט ''עמעום" לרעש, אשר יכול להוריד רמת דציבלים גבוהה לסבירה. לא סביר נזק לעובר. בברכה, ד"ר בורשטין עירד חטיבת נשים ויולדות, מרכז רפואי אסף הרופא.

מנהלי פורום הריון ולידה