חשש להימצאות נוגדן בבדיקת קומבס חיובית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

28/09/2016 | 20:26 | מאת: נויה

שלום רב, בכל מקום בו אני קוראת מאמרים בנושא הקומבס החיובי ,כתוב שיש בעייתיות במידה והאם בעלת rh -. כיוון שאני בעלת rh וכן בעלי האם עדיין נשקפת בעיה כאשר יש בבדיקות חשד להימצאות נוגדן? אודה מאוד לתשובה מבולבלת....

29/09/2016 | 18:46 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

שלום רב, באם נמצא אצלך נוגדן, השאלה היא איזה נוגדן? ישנם הרבה נוגדנים פוטנציאליים, כאשר הנוגדן ל RH-D היו רק המפורסם שביניהם. חסר לי מידע. האם את RH+ או RH-, האם קומבס בלתי ישיר הינו חיובי ואם כן איזה נוגדן נמצא בסקר הנוגדנים? מה הטיטר שלו? בברכה, דר' בורשטין עירד

30/09/2016 | 20:05 | מאת: נויה

תודה על התשובתך כיוון שאין לי אינפורמציה נוספת התמקדתי רק בעניין שבכל המאמרים שקראתי הנוגדן בעייתי רק לבעלות rh שלילי. אני בעלת rh חיובי וכן בעלי. נשלחתי לעשות בדיקה נוספת ללא הרבה הבנה בנושא מלבד אנמיה לתינוק. לכן קראתי חומר רפואי לבד. תוהה אם רלוונטי הנוגדן החיובי בקומבס לבעלות rh חיובי. מאוד מודה לך על הזמן שאתה מקדיש לעזור לנו הנשים המבולבלות (: שנה טובה

מנהלי פורום הריון ולידה