ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

08/08/2011 | 08:36 | מאת: אני

שלום רב אני בשבוע 36 להריון והעובר עכוז, אז ככל הנראה אצטרך לעבור ניתוח קיסרי, רציתי לדעת מה התהליך של הניתוח , האם הבעל יכול לכנס איתי לניתוח כמה זמן החלמה, וכמה זמן אצטרך להישאר בבית חולים? ותוך כמה זמן לאחר הניתוח אוכל ב"ה לקום על הרגלים ?(אני מאזוא המרכז כך שאני מתכוונת ללדת באסף הרופא) תודה מראש

08/08/2011 | 22:36 | מאת: יעל מוזס

אני שלום אני יכולה לספר לך על ההליך כפי שאני מכירה אותו מהמרכז הרפואי בו אני עובדת. אצלנו מתבצעת הכנה לניתוח יום לפני הניתוח, בני הזוג מוזמנים להגיע להכנה ,ההכנה כוללת שיחה והסבר על הניתוח על ידי רופא ומיילדת . בנוסף פגישה עם רופא מרדים בדיקת אולטראסאונד מוניטור ובדיקות דם לסוג דם וספירת דם . ביום הניתוח מגיעים לחדר לידה וממנו עוברים לחדר ניתוח , לחדר ניתוח יכול להכנס עימל מלוה-כל מלווה אשר תבחרי כמלוה שלך . ניתוח קיסרי מתבצע בדרך כלל בהרדמה אזורית(ספינלית). בכניסה לחדר ניתוח מתבצע שוב הליך קבלה והכנה. הבעל או כל מלוה שבחרת נכנס לניתוח לאחר כל ההכנות . בהוצאת התינוק נוכחים בנוסף מיילדת ורופא ילדים . לאחר יציאת התינוק הוא נבדק על ידי הרופא והמיילדת אנחנו מראים אותו לבני הזוג ולאחר מכן מעבירים אותו למחלקת תינוקות באינקובטור בכדי לשמור על חום גופו בעת ההעברה. הבעל יכול להתלוות למיילדת עם התינוק בעת העברתו למחלקת תינוקות. תקופת האישפוז ללאחר ניתוח קיסרי הינה בדרך כלל 5 ימים. בימים הראשונים ניתן להעזר במשככי כאבים . כדאי לך כבר לפנות ולקבוע תור לניתוח ואני מאמינה שיזמנו אותך להכנה פני הניתוח. מקווה שקבלת את המידע שהיית זקוקה לו בהצלחה

12/08/2011 | 09:27 | מאת: עדי

אני בשבוע 37 וגם אצלי העובר במצב עכוז... האם ניתן לשאול באיזה בית חולים את עובדת? כמו כן כמה מלווים יכולים להיכנס? הייתי רוצה שגם בעלי וגם אמא שלי יכנסו. כמו כן רציתי לדעת לאיזה שבוע קובעים את הניתוח? האם זה באמת נכון שנותנים לנו את האפשרות לבחור תאריך לניתוח? תודה רבה על התשובות

מנהלי פורום הריון ולידה