שלום , אני חיבת תשובה כמה שיותר מהירה , תודה מראש

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

19/07/2011 | 00:17 | מאת: יסמין

אני בשבוע 33 להיריון ... ורמת הטסיות שלי נמצאת על 106 אלף הבנתי שזה ממש נמוך , ורציתי לדעת אם זה נכון שאני לא יוכל לקבל אפידורל בלידה? ? ?

לקריאה נוספת והעמקה
21/07/2011 | 10:01 | מאת: איש

אשתי בשנים האחרונות מאובחנת עם ITP שהיא מחלה שגורמת לרמת טסיות נמוכה. אצלה הערכים נעים סביב 40. היא לא תוכל לקחת אפידורל, ממה שביררנו ברמת טסיות שהיא נמוכה מ-100 מסוכן לקבל אפידורל. את גבולית לכן לדעתי זה מאוד תלוי ברמת הטיסות שלך לאורך זמן. אם יש נטייה של ירידה או בביקורות חוזרות הערכים ירדו מתחת ל-100 אז יש בעיה עם אפידורל. אבל אם זה יציב מעל 100 וברוב הזמן יותר גבוה אז לא אמורה להיות בעיה. בכל מקרה עדיף להתייעץ עם רופא נשים ו/או המוטולוג וכדומה. שיהיה בהצלחה.

31/07/2011 | 22:40 | מאת: יעל מוזס

יסמין שלום מצטערת על האיחור במענה לשאלתך יש לחזור על ספירת דם בקרוב ולראות שרמת הטסיות אינה יורדת . בנוסף יש בדיקות נוספות שיכולות להתבצע בנוגע למספר טסיות. יש בכל מקום הבדל בין החלטות של מרדים באיזה כמות טסיות ניתן לבצע אפידורל. לקראת לידה ניתן לבקש הפניה למרפאת הרדמה לרופא מרדים אחראי על הרדמה מיילדותית. אם תתיעצי עם רופא מרדים שאחראי על תחום המיילדות בבית החולים תקבלי תשובות לשאלתך ותדעי האם ניתן יהיה לבצע אפידורל. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה