סקירת מערכות מורחבת+ תנועות העובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

08/04/2005 | 19:27 | מאת: איילת

שלום ד"ר יפת ותודה על התשובה על השאלה הקודמת. אני רוצה לשאול - מתי (באיזה שבוע) הכי מומלץ לבצע סקירת מערכות מורחבת עקב AFP=2.25? שאלה נוספת: האם זה נכון בהכרח שאם יש מומים בתעלת העצבים של העובר אז היו כבר עכשיו (שבוע ה-19) בעויות כלשהן עם תנועות העובר? איך מתאפיינות המומים האפשריים (אם קיימים)? תודה מראש.

09/04/2005 | 00:06 | מאת: דר' יובל יפת

המומים יכולים,לא תמיד, לשבש את תפקודו התנועתי של העובר. מדובר במומים של המערכות החל מאיזור המוח ועד מטה, קצה עמוד השדרה. אם זה מבנה גולגולת לא תקין ועד פתח בקצהו התחתון של עמוד השדרה. את הסקירה ניתן לבצע כבר כעת. בברכה, דר' יפת יובל, מנהל מיון גינקולוגי, בי"ח "שיבא" מומחה להריונות בסיכון גבוה ואולטרסאונד

מנהלי פורום הריון ולידה