הרופא נשים שלי נתן לי מרשם לחיזוק ההריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

07/04/2005 | 10:41 | מאת: ליטל

היי דר', אתמול ביקרתי אצל הרופא נשים שלי (אני בשבוע 5 והתחלתי מעקב הריון), בכל מקרה הוא רשם לי מרשם לכדורים utrogestan.100mg כמו כן הוא אמר שאני צריכה להכניס לנרתיק 3 פעמים ביום את הכדורים האלו וזה מה שיחזק לי את ההריון. - האם כדורים אלו באמת מחזקים את ההריון (יש לציין שעברתי הפלה טבעית לפני 4 חוד'). - האם יש לכדורים אלו תופעות לוואי? - האם אלו ניתנים לנשים לאחר הפלות או בכלל? - מה זה בכלל אומר? תודה רבה ליטל

07/04/2005 | 13:48 | מאת: דר' יובל יפת

מדובר בהורמון הפרוגסטרון. במינן שלך ובזמן זה של ההריון אין בכך כל נזק וזו תרופה שכיחה במצבים אלו. יש וויכוח אם הם באמת עוזרים. בדרך כלל אין להם תופעות לוואי. אבל ניתן, אם יש בעיה, לשקול ירידה ל 2 ביום. בברכה, דר' יפת יובל, מנהל מיון גינקולוגי בי"ח "שיבא" מומחה להריונות בסיכון גבוה ואולטרסאונד

מנהלי פורום הריון ולידה