גודש בשדיים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

23/03/2005 | 17:44 | מאת: נועה

לפני כשלושה וחצי שבועות עברתי הפלה באמצעות מיפג'ין - שעברה בסדר גמור. יש לי כבר יומיים גודש בחזה ואני מודאגת. האם זה קשור? לא זכור לי גודש בעבר לפני מחזור. האם יכול להיות שאני בהריון שוב? (קיימתי יחסי מין מוגנים באמצעות קונדום לפני כשבוע וחצי). תודה מראש על התשובה, לחוצה מאוד.

23/03/2005 | 23:38 | מאת: דר' יובל יפת

שלום לך. יתכן ואת עדיין בהריון, אבל השאלה מוזרה. אחרי מפיגין יש מעקב, לא הלכת לבדיקה? במידה והכל תקין, זה יתכן כשרד הורמנלי של ההריון, ויעבור לבד. בברכה, דר' יפת יובל, מנהל מיון גינקולוגי בי"ח "שיבא" מומחה להריונות בסיכון גבוה ואולטרסאונד

01/06/2005 | 14:57 | מאת: מרגנית

ד"ר שלום לצערי הרב אני יכולה להזדהות עם הגברת הקודמת בעניין ההפלה אך שאלותי היא קצת שונה לפני כשבוע סימתי את הטיפול עם הציטוטק שאלתי היא האם במחזור הקרוב שיבוא (לאחר שהדימום הנוכחי יפסק לגמרי ) אוכל להתחיל את הגלולות נגד הריון ? או שמא עליי לחכות למחזור הבא ? ובכלל באיזה שלב אני יכולה לסמוך על הגלולות ? כבר מהיום הראשון של לקיחתם או שמא יש צורך לתת לגוף זמן להתרגל ולהמנע מיחסי מין תקופה ? שאלה נוספת :כרגע הדימום מאוד חלש ,האם זה בסדר לקיים יחסי מין כעת או שעדיף להמנע מכך ?ואם כן עד מתי ? , האם יש סיכון בכניסה להריון בימים אלו ? אשמח לתשובה מהירה

מנהלי פורום הריון ולידה