סימפיזיוליזיס

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

04/06/2008 | 20:23 | מאת: שירה

אני בת 24, בריאה, שבוע 29+4 הריון תקין לגמרי טפו טפו... לאחרונה התחלתי להרגיש כאב חזק, מעין דקירות "למטה" ממש בעצם הערווה, זהו הריון ראשון לכן לא היה לי מושג מה זה. בביקורי אצל רופא הנשים הוא אמר לי שיש לי סימפיזיוליזיס, ולא אבחן זאת על ידי אולטרא סאונד או משהו. בכל אופן, אני ממש סובלת, אני צעירה, בכושר, שמרתי על כושר גם במהלך ההריון ופתאום אני לא יכולה לזוז. אני עומדת 5 דקות ומתקפלת מכאב, שלא לדבר על הליכה או מאמץ רציני יותר. אני לא יודעת מה לעשות הבנתי שהטיפול הוא שמרני ביותר - רק מנוחה, אבל אני עדיין סובלת ולא יכולה לחשוב על לעבור עוד חודשיים ככה. רציתי לשאול האם יש טיפול או דרכים להקל? מה לעשות???

05/06/2008 | 00:36 | מאת: דר' יובל יפת

אין תרופה לסימפיזיוליזיס. רק אולי תרופות נגד כאבים, ולעיתים חגורת תמיכה לאגן יכולה לעזור. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות העובר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר

06/07/2008 | 12:29 | מאת: מור

גם אני סובלת מסימפיזיוליזיס ורציתי לשאול אם במצב כזה סביר גם שיהיו התקשויות של הבטן (הרגשה של לחץ), ובנוסף האם ניתן ללדת לידה רגילה ללא צורך בניתוח?

מנהלי פורום הריון ולידה