אדמת בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

27/05/2007 | 10:09 | מאת: יהודה

אשתי בשבוע ה-15 להריונה. ביצעה בדיקת אדמת ונמצאו מעל 400 IU IgG . בהריון לפני שנתיים היה לה 150. היא ביצעה בדיקת IGMשונמצא שלילית, מה שמצביע על כך שאשתי לא חלתה בחודש וחצי האחרונים. יחד עם זאת זה משאיר כחודש של אי ודאות בתחילת ההריון. הבדיקה של ה-150 מלפני שנתיים לא נשמרה, ואין לנו בדיקה השוואתית מתחילת ההריון. אמרו לנו שאין טעם לבצע בדיקה חוזרת ולהריץ יחד עם הקודמת כיוון שלא מודדים מעל 400IU (כך שלא ניתן יהיה לראות בחלוף 3 שבועות האם קיימת מגמה כל שהיא. מתוך שאיפה שהמצב ישאר כמו שהוא). אחרים טענו כי ההבדל בין 150 ל-400 יכול לנבוע גם מהבדל במכשור המדידה. ציינו את האופציה לבצע דיקור חבל הטבור בשבוע ה-21-22. האם יש צורך בכך? מה רמת הסיכון? האם יש טעם לבצע מי שפיר אם תבוצע בדיקה זו?האם יש עוד בדיקות שניתן לבצע על מנת להוריד את החשש מאופציית ההדבקות? אשמח לשמוע לחוות דעתך בנידון לאפשרות שחס וחלילה העובר נדבק,, לאור הנתונים הנ"ל. תודה מראש.

28/05/2007 | 01:22 | מאת: דר' יובל יפת

אל תיקח את זה אישי, אבל מה שעובר עליך כעת, עם החששות וכו' זה עונשו של מי שעושה בדיקות מיותרות. לאור נתוני הבדיקה הקודמת, אין צורך בבדיקה חוזרת, ואין כל משמעות להבדל בין התוצאות. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים ומיילדות. דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב וטיפול בהריונות בסיכון גבוה. רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018. מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר.

מנהלי פורום הריון ולידה