המטומה שבוע 7 עם עבר של שתי הלות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

14/05/2024 | 13:45 | מאת: גולדה

שלום אני בהריון שבוע 7. היה לי דימום בהיר בכמות תת וסתית. באולטרסאונד נצפתה המטומה בגודל 29*21 מאחורי השק. עם עובר ודופק תקינים. נתנו לי שבוע של מנוחה. ואח"כ מעקב ושיקול מחדש על חזרה לעבודה. יש לציין שעברתי שלושה הריונות עם לידה אחת. ההפלות היו בשבוע 6-7. רציתי לשאול מה הסיכוי להריון תקין ולידה בזמן? וכן האם יש סיכוי לשמירה במצב כזה?

14/05/2024 | 13:57 | מאת: גולדה

אני חדד את השאלה השניה- האם אני אצטרך עדיין לנוח לאחר ימי המנוחה שנתנו לי?

היי גולדה, החלטה בנוגע לשמירת הריון היא לפי המלצת רופא נשים מטפל והחלטת ביטוח לאומי, זה קשור להיסטוריה רפואית ולסוג העבודה שלך. בנוגע לסיכוי לתקינות הריון- ידוע שבנוכחות המטומה ישנו סיכוי מוגבר יותר להפלה או ללידה מוקדמת (תלוי בשבוע). ממליצה לפנות לרופא נשים מטפל לצורך קבלת מידע נוסף בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה