שאלות על ליסטריה בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

27/04/2024 | 15:19 | מאת: טליה

היי 1. האם כל הידבקות בליסטריה גורמת למומים בעובר? האם ניתן לגלותם במי שפיר? 2. האם הידבקות בליסטריה בשליש השני יכולה לגרום למומים או רק להפלות חו"ח? 3. האם ניתן לשתות אייס קפה קנוי בהריון או שעדיף להימנע בגלל ליסטריה? תודה רבה

היי טליה, הרבה ממה ששאלת זה תלוי שבוע הריון אבל ידוע שליסטריה יכולה לעשות זיהום של מי השפיר ומכאן לגרום להפלה/ לידה בהתאם לשבוע ההריון. באם יש חשד לרבות שלשולים חום גבוה יש להבדק. אינני יודעת להגיד ספיציפית בנוגע לאייס קפה אבל בעיקרון ןמומלץ לוודא כי המקום ממנו את קונה את האוכל/שתיה מחוץ לבית יהיה נקי עם היגיינה טובה בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה