חשד להריון עם גלולות ודימום סדיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

28/03/2024 | 10:43 | מאת: נופר

ב5 חודשים האחרונים אני חווה אי נעימות בטנית חייבת לציין שאני סובלת ממעי רגיז אבל בתקופה האחרונה זה החמיר אני נוטלת גלולות יאז פלוס ומקפידה לקחת בזמן, ומקבלת מחזור בזמן.. השאלה שלי היא כזאת יש סיכוי להיכנס להריון ולדמם כרגיל למרות שימוש בגלולות ? כי הרי הדימום בזמן מחזור הוא דימום ״בכאילו״ בזמן הריון זה אמור להיפסק ? הרי ברור שיש נשים שמקבלות ווסת מידי פעם במהלך הריון … חייבת לציין שאני לא חוויתי עליה במשקל במהלך החמישה חודשים האחרונים… לא עלה בדעתי לבצע בדיקה כי אני מקבלת מחזור כרגיל בלי שום בעיה יש סיכוי להריון ? או שאין קשר בין הדברים ? וזה רק מעי רגיז ?

שלום נופר, ישנן סיבות מגוונות לכאב בטן, מעי רגיז היא סיבה אחת. בכל מקרה לא ניתן "לקבל ווסת" במהלך הריון. במידה ואת מקפידה על נטילת גלולות ואת מקבלת ווסת מדי חודש הסיכוי להריון הוא קטן מאוד. ניתן לבצע בדיקת הריון ביתית במידה ויש לך חשד. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה