תפר צווארי הריון שני

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

26/03/2024 | 20:47 | מאת: רותם

אני בתחילת הריון שני. בהריון הקודם עשיתי תפר סירקלאז' חירום בשבוע 23 ומיד יצאתי לשמירת הריון עד הלידה. לא נאמר לי לשכב ולא לזוז, אבל הייתי מוגבלת בתנועה ולא יכלתי לעשות הרבה. אני מבינה שגם בהריון הזה אצטרך לעשות תפר צווארי כבר בשבוע 12. האם זה אומר שאצא לשמירת הריון כבר משבוע 12? אני מאוד מוטרדת מהרעיון. האם ההתנהלות שלי תהיה אותה ההתנהלות כמו ההריון הקודם עם התפר או האם יש אפשרות שאהיה עם תפר ואוכל להתנהל כרגיל (בבית עם הילדה, בעבודה...). תודה.

שלום רותם, לא רשמת מה הייתה הסיבה לתפר בהריון הקודם אך ברוב המקרים בהם הונח תפר בהריון ראשון יש המלצה לבצע תפר מניעתי גם בהריונות באים. ממליצה להיוועץ עם רופא/ת הנשים שלך לגבי הנחיות ספציפיות.בהצלחה

27/03/2024 | 11:35 | מאת: רותם

היי תודה על המענה. אני מבינה שאצטרך תפר, לא זאת הייתה השאלה. אשמח למענה על מה ששאלתי כיוון שהתור לרופאת נשים הוא רק עוד חודש ואשמח להבין לפני זה לגבי האם אוכל לתפקד כרגיל

מנהלי פורום הריון ולידה