מחזור בהנקה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

26/03/2024 | 16:00 | מאת: אביגיל

הי, אני 12 שבועות לאחר לידה ראשונה, מניקה מלא חוץ מלילות. 5 שבועות לאחר הלידה פסק הדימום לגמרי ואחרי כשבוע וחצי היה דימום קל ממש שנמשך יומיים- כנראה מחזור. אחרי חודש (לפני שבוע) מחזור נוסף מסיבי ממש שלא היה לי בחיים וגם ארוך מאוד- בד"כ הדימום נפסק לאחר חמישה ימים לחלוטין וכרגע אחרי שישה ימים עדיין מדמם מאוד. לא נוטלת גלולות למניעה עדיין כל המצב הזה לא ברור לי, א. האם יכול להיות שהנקה לא משפיעה כלל על קבלת המחזור? ב. האם מחזור כזה קשה מעיד על משהו לא תקין? אולי על הריון והפלה טבעית לפני האיחור?

שלום אביגיל, לא ניתן לדעת האם הדימום הראשוני אכן היה מחזור. בכל מקרה, המחזור הראשון לאחר הלידה בהחלט יכול להיות כבד וממושך מהרגיל. בנוסף, הנקה שאינה מלאה במיוחד כאשר לא מניקים בלילות בהחלט מפחיתה משמעותית את התקופה בה לא מקבלים ווסת וגם כבר לא ניתן להסתמך על ההנקה כאמצעי מניעה. ממליצה להיוועץ עם רופא/ת הנשים שלך במידה ואת לא מעוניינת בהריון נוסף כעת. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה