בדיקת פאפס חיובית בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

24/03/2024 | 11:21 | מאת: שירה

שלום, בדיקת פאפס שלי יצאה חיובית עם וירוס פפילומה. ההידבקות היתה לפני 5 שנים לערך, מאז עשיתי קולפוסקופיה שיצאה בסדר, וכמה בדיקות פאפס לאחר מכן יצאו נקיות. כעת הוירוס חזר להופיע בפאפס. מה ההשלכות? האם אדביק את בן זוגי החדש אם נקיים יחסים? מה הצעד הכי בטוח כרגע להמשך המעקב על הוירוס? האם תהיה השפעה על העובר? תודה רבה.

שלום שירה, אתחיל ואומר שאין לתוצאה חיובית בבדיקת הפאפ השפעה על העובר. צריך להשלים קולפוסקופה, בהריון לרוב לא לוקחים ביופסיות אלא רק מסתכלים ומגיעים לביקורת לאחר הלידה (לא רשמת באיזה שבוע את ). לגבי הבדיקה עצמה, ייתכן ומדובר באותו בוירוס שכעת חזר להופיע - הישנות. בכל מקרה מדובר בוירוס מאוד שכיח ולכן בהנחה שיש לך בן זוג קבוע, אין איזשהו הנחיות לשימוש בקונדום למשל או כל הנחיה אחרת מהבחינה הזו. ממליצה להתייעץ עם הרופא/ה המטפל/ת שלך ולקבל מהם הנחיות להמשך. בהצלחה

24/03/2024 | 15:30 | מאת: שירה

ד״ר שירה, תודה על התגובה המהירה. אני בשבוע 8 ו- 4 ימים. איך אוכל לדעת אם זה אותו וירוס שחזר או וירוס חדש? וירוס שהיה בעבר, ולאחריו יצאו בדיקות תקינות יכול לחזור שוב? אם לבן זוגי הנוכחי אין את הוירוס, וכעת אקיים יחסים איתו, האם זה ידביק אותו בוירוס? תודה רבה

מנהלי פורום הריון ולידה