חומצה פולית 5 מיליגרם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

21/03/2024 | 12:12 | מאת: עלמה

שלום דוקטור, רופא הנשים רשם לי חומצה פולית 5מג עקב משקל עודף קל (התחלתי לקחת אותה בשבוע 4). במקרה הייתי בבדיקה אצל רופא אחר שאמר שהחומצה פולית 5מג מיותרת אחרי שבוע שישי כי כל מה שיכלה לפעול, כבר פעלה ומעבר לשבוע שישי זה כבר סתם לקחת. תור לרופא שלי עוד חודש כך שלא יכולה לשאול אותו... האם מה שנאמר לי נכון ולהפסיק לקחת? מודה על תשובתך

21/03/2024 | 13:43 | מאת: עלמה

שכחתי לציין שנוטלת פרנטל בנוסף לחומצה פולית 5מג כך שלא אשאר ללא חומצה פולית כלל

שלום עלמה, אכן יש המלצה ליטול חומצה פולית ינון גבוה בעודף משקל. עיקר ההשפעה היא בשבועות ראשונים ועד שבוע 10 לערך. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה