סקירה מוקדמת אופן ביצוע

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

13/03/2024 | 19:08 | מאת: טל

שלום דר שבוע 14 ויש לי תור תכף לסקירה מוקדמת אצל רופא מאוד נחשב. הבנתי מהמזכירה שלו שהבדיקה היא וגינלית בלבד ואורכת המון זמן ואני מאוד חוששת מכך (חרדתית), ולא ברור לי למה כשהus האחרים הם בטניים צריך לעשות באופן וגינלי(?) האם כך נהוג? האם אפשר לראות כך טוב יותר? האם זה תלוי רופא? האם אפשר לבקש אחרת או שלא כדאי? תודה.

שלום טל, בולטרה סאונד וגינלי אכן רואים בצורה יותר טובה חלק מהמבנים משום שהמתמר קרוב יותר לרחם ולעובר. יש רופאים שמבצעים סקירה באופן משולבת - בטן ונרתיקי ויש כאלה שמבצעים את הסקירה רק וגינלית. את יכולה לבדוק במקום בו את מתכוונת לבצע את הסקירה מה נהוג שם ובהתאם לבחור לפי רצונך. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה