שאלה אשמח להסבר מפורט

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

13/03/2024 | 18:27 | מאת: ליה

שלום. גיליתי היום שאני בהריון, שבוע 7. עד אתמול נטלתי פרדניזון במינון מאוד מאוד גבוה (בחלק מהימים אפילו 60 מג). סה"כ נטלתי במשך כל החודש האחרון כמעט). הבנתי שזה יכול לגרום לשפה או חיך שסועים. שוקלת לעשות הפלה. אשמח לדעת כיצד ניתן לדעת הכי מהר אם אכן זה המצב ובאמצעות איזו בדיקה הכי מהר ניתן לגלות?

שלום ליה, על מנת לקהל הסבר מפורט לרבות הסיכונים והסיכויים ממליצה לפנות למרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 02-5082825 או להריופון אסף הרופא בטלפון 08-9779309 בהצלחה

14/03/2024 | 14:10 | מאת: ליה

אשמח לעוד שאלה- שלום ב21.1 התחיל לי דימום של הריון כימי. מסתבר שנקלטתי להריון שוב אחרי. אתמול הייתי אצל הרופא ולפי האולטראסונד גודל העובר 7 מ"מ. בנסיבות האלה, שאין לי תאריך של מחזור אחרון (הרי דימום של הריון כימי זה לא וסת והוא משנה הרבה דברים מבחינה הורמונלית), איך אני יכולה לדעת באיזה שבוע אני באמת?

השבוע ייקבע לפי האולטרה סאונד. תמשיכי מעקבים לפי ההנחיות שקיבלת מהרופא ולפי גודל העובר ייקבע גיל ההריון ויתנו לך תאריך וסת אחרונה מחושב. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה