חום מאד גבוה במשך מספר ימים, בשבוע 5 להיריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

07/03/2024 | 21:00 | מאת: חן

שלום נדבקתי מהבת שלי, ובמהלך שבוע 5 להיריון, הייתי עם חום גבוה מאד - יומיים עם 40 מעלות, ועוד יומיים עם 38-39. אני לומדת שהסיכון למומים ופגיעה במערכת העצבים עולה פי 3 ומעלה בעקבות חום בטרימסטר הראשון, ובמיוחד שהחום מתרחש בין שבוע 4-8. יש לי שתי שאלות: 1. האם זה אכן המצב? 2. איזה בדיקות כדאי לעשות על מנת לבדוק אם נגרם נזק לעובר? מלבד הבדיקות השגרתיות של שקיפות עורפית, סקירת מערכות, ומי שפיר? תודה רבה

היי חן, בשבועות האלו קודם כל ההרגשה שלך, ויש צורך להתרשם האם מדובר בזיהום ויראלי או חיידקי. אני ממליצה לך לפנות לרופא מטפל לצורך הערכה ובדיקה ומענה על השאלות בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה