לידה שניה אחרי ראשונה טראומטית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

16/02/2024 | 12:21 | מאת: לילך

שלום ד״ר בלידה הראשונה ירדו לי המים בשבוע 38+4 בדיוק שעה אחרי קיום יחסי מין. העוברית היתה נמוכה ממש באגן(לפי בדיקת אולטרסאונד) האם זו יכולה להיות הסיבה לירידת המים? (לא התפתחו אחרי זה צירים באופן טבעי) כיוון שאחר כך התפתח זיהום ולידה לא פשוטה ואני מפחדת להישנות המקרה.

שלום לילך, בנוזל הזרע יש חומרים (שנקראים פרוסטגלנדינים) שיכולים להוביל לצירים. יחד עם זאת, לקבוע שזו הייתה הסיבה לירידת המים- קשה לי להגיד. בנוסף, אני לא חושבת שניתן לקבוע קשר בין קיום יחסי המין והתפתחות זיהום בהמשך. בכל מקרה של ירידת מים ממושכת קיים סיכון לזיהום במי השפיר. אני מצטערת לשמוע שכך קרה לך בלידה הראשונה, ממליצה לגשת להתייעץ בבית החולים בו את מעוניינת ללדת לגבי אופן הלידה על מנת לשפר את החוויה שלך בלידה השניה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה