שיעול טורדני בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

13/02/2024 | 12:56 | מאת: הדס

חליתי בשפעת שבוע לפני שגליתי על הריון (מיד עם האיחור במחזור, כעת שבוע 4). המחלה עברה מהר אבל נשארתי עם שיעול טורדני ובלתי פוסק. שותה תה עם ג'ינג'ר אבל לא ממש עוזר. האם שיעול יכול לפגוע בהתפתחות העובר? לגרום להפלה? האם יש סירופים שמותר לקחת? אשמח למידע

שלום הדס, שיעול טורדני הוא תסמין שיכול להישאר תקופה ארוכה אחרי מחלה ויראלית.השיעול עצמו לא פוגע בהתפתחות העובר. לגבי סירופים - לרוב מומלץ להשתמש בתכשירים טבעיים כמו ג'ינג' ר ודבש. בכל שאלה בנוגע לתרופה ספציפית שנלקחת בהריון, ניתן לפנות למרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 02-5082825 או להריופון אסף הרופא בטלפון 08-9779309 בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה