אכילת חומוס בחוץ בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

11/02/2024 | 22:55 | מאת: אנונימית

היי, בעלי ואני אכלנו בחוץ פלאפל והוא אמר למוכר בטעות למרוח לי חומוס במקום טחינה בלי שידעתי. אכלתי אולי שלושה ביסים מהפיתה עד ששמתי לב ואחר כך הפסקתי לאכול. האם יש בכך סיכון כלשהו לעובר או להריון? אם כן, האם יש משהו לעשות? לאיזה תסמינים צריך לשים לב?

שלום לך, אכילת חומוס או טחינה בהריון עלולה להיות מסוכנת כי אלו מזונות יותר נוטים להזדהם מחיידק הליסטריה. בהנחה שאכלת במקום מסודר בו דואגים להיגיינה והחומוס טרי, הסיכוי להדבקה הוא נמוך. תסמיני הליסטריה הם בד"כ חום מלווה בתסמיני מערכת העיכול שלדולים הקאות כאב בטן וכדו. בכל דבר חריג ממליצה לגשת להיבדק אצל רופא. ה זמינ.ה בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה