חומצה פולית - לא הקפדתי לקחת לפני ההריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

11/02/2024 | 19:11 | מאת: עדנה

שלןם, אני לוקחת בשנתים האחרונות מולטי ויטמין המכיל חומצה פולית, ובדיוק בחודשים האחרונים קצת שכחתי ופחות הקפדתי לקחת אותו.. לפעמים כן ולפעמים לא. ובדיוק אז נכנסתי להריון. מהרגע שאני יודעת שאני בהריון (שבועים בדיוק אחרי הביוץ) אני לוקחת אותו כמובן כל יום, אבל אני בהסטריה על הזמן לפני שלא לקחתי. מה אפשר לעשות? האם הסיכון גדול מאד? אפשר לעלות עכשיו מינון?

שלום עדנה, בהחלט ההמלצה היא ליטול חומצה פולית בכל גילאי הפריון, בדגש על 3 חודשים לפני ההריון. ממליצה להיוועץ עם הרופא.ה המטפל.ת שלך בנוגע לשינוי המינון. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה